Livrăm zilnic în Ploiești și de 2 ori pe SĂPTĂMÂNĂ în tot județul Prahova!
Cireșele sunt pline de antioxidanți
Cireșele sunt o sursă puternică de antioxidanți și compuși antiinflamatori. Aceste gărzi celulare încetinesc îmbătrânirea și previn bolile cronice, inclusiv bolile de inimă, cancerul, Alzheimer, diabetul și obezitatea.
Ele protejează împotriva diabetului
Efectul antiinflamator al cireșelor vă ajută să vă mențineți corpul sănătos; mai mult, cireșele se clasează mai jos decât multe fructe pe indicele glicemic. Asta înseamnă că nu declanșează creșteri și scăderi ale nivelurilor de zahăr din sânge și de insulină. Acest lucru le face atât protectoare împotriva diabetului, cât și importante pentru gestionarea afecțiunii, dacă o aveți deja.
Ele promovează un somn sănătos
Cireșele sunt una dintre puținele surse alimentare de melatonină, un hormon care vă ajută să vă controlați ciclurile somn-veghe.
Ele pot ajuta la ameliorarea artritei
Mai multe studii au sugerat că consumul de cireșe este benefic pentru cei care suferă de osteoartrită. Încorporarea regulată a cireșelor sau a sucului de cireșe 100% în rutina de mese sau gustări vă poate ajuta la reducerea durerilor articulare.
Ele reduc colesterolul
Consumul de suc de cireșe tartă poate ajuta la scăderea colesterolului total, inclusiv de tipul „rău”, cunoscut sub numele de LDL, arată studiile. Aceasta este cheia deoarece fiecare reducere cu 1% a colesterolului scade riscul de boli de inima cu 2%. Și un LDL ridicat este deosebit de îngrijorător în ceea ce privește riscul de atac de cord.
Reduc durerea post-exercițiu
Cu alte cuvinte, cireșele pot face ca durerea după antrenament să fie mai puțin intensă. De asemenea, protejează împotriva uzurii celulare cauzate de exerciții fizice și ajută la susținerea refacerii musculare. Din acest motiv, sucul de cireșe este popular printre sportivii profesioniști și competitivi. Dar poate ajuta pe oricine este activ în mod regulat.
Cum să maximizezi beneficiile pentru sănătate ale cireșelor
Nu există nimic mai bun ca un castron cu cireșe proaspete când sunt în sezon. Dar aceasta nu este singura modalitate de a-și îmbrățișa beneficiile nutriționale. Căutați cireșe congelate, suc de cireșe sau cireșe uscate fără conservanți.
Informații preluate din clicksanatate.ro
Hreanul (Armoracia rusticana) este o plantă rădăcinoasă cu o istorie bogată în cultura culinară și medicina tradițională. Recunoscut pentru gustul său iute și aroma puternică, hreanul nu este doar un condiment apreciat, ci și un superaliment cu multiple beneficii pentru sănătate. În acest articol, vom explora beneficiile consumului de hrean, proprietățile sale nutritive și modalitățile prin care îl poți integra în alimentație.
30.09.2024
Pătrunjelul este o plantă medicinală cultivată în aproape toate zonele din țară noastră, are un gust aromat și este prezent în multe preparate culinare.
Știați că pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât lămâia ?
18.08.2023
Cum consumăm semințele de chia + O rețetă delicioasă de ❤Budincă din semințe de chia cu fructe❤
31.08.2023