Livrăm zilnic în Ploiești și de 2 ori pe SĂPTĂMÂNĂ în tot județul Prahova!
1.Compot din prune
✴Ingrediente pentru un borcan de 3 L
🔹 500 g de prune
🔹 350 g de zahăr
🔹 3 l de apă
✴MOD DE PREPARARE
▪spălați prunele,scoateți sâmburii și puneți-le în borcane de 3 l, trebuie să ocupe mai puțîn de jumătate din volumul borcanului
▪turnați apă clocotită în borcan, ca să acopere prunele și lăsăți să stea timp de 20 minute.
▪puneți apa din borcanul cu prune în cratiță, aduceți-o la fierbere, presărați zahărul și fierbeți timp de câteva minute până se dizolvă zahărul.
▪ turnați siropul rezultat în borcan și mai adăugați apă clocotită, dacă nu s-a umplut.
▪acoperiți borcanul cu capac și lăsăți-l să stea timp de 10 minute.
▪scurgeți compotul în cratiță (fără prune), fierbeți-l și turnați-l în borcan,după care îl capsați, îl intoarceți cu susul în jos și îl lăsați să se răcească complet.
2. Magiun de prune
✴Ingrediente:
🔹3 kg prune bine coapte
🔹Zahăr după gust
🔹200g miez de nucă
✴Mod de preparare:
▪spălați prunele și îndepărtați sâmburii.
▪adăugați zahărul
▪pasați prunele cu ajutorul unui robot de bucătărie
▪puneți pasta de prune la fiert la foc mic, amestecând des pentru a preveni lipirea de vas și fierbeți până capătă o consistentă groasă şi o culoare închisă
▪adăugați nucile și mai dați un clocot.
▪puneți magiunul fierbinte în borcane sterilizate, închideti-le ermetic și lăsăți-le să se răcească cu fundul în sus.
3.Prune congelate
Pentru congelare trebuie să alegeți prune coapte cu pulpă fermă .
Avantajul congelării este că rețin toate vitaminele și mineralele naturale.
✴Mod de preparare
▪spălați prunele și uscați-le bine cu un șervețel
▪tăiați-le în jumătăți și îndepărtați sâmburii
▪punteti fructele în pungi pentru congelator în cantități mici pentru o singură servire pentru a nu fi nevoiți să decongelați întreaga cantitate .
Delicioasa fasole cu ciolan, unul din cele mai populare preparate traditionale româneşti, se poate face după reţeta clasică, sau poate fi “îmbogăţită” şi cu alte ingrediente cum sunt.... vezi mai departe
30.11.2020
Avocado a devenit preferatul nutriționiștilor, care recomandă consumul acestuia deoarece este bogat în proteine, grăsimi sănătoase, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier și vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3, B6.
31.08.2023
Morcovul 🥕este una dintre cele mai utilizate legume pentru gătit, deoarece poate fi adăugat în multe feluri de mâncare, dar poate fi consumat și că atare.
31.08.2023