Livrăm zilnic în Ploiești și de 2 ori pe SĂPTĂMÂNĂ în tot județul Prahova!
Delicioasa fasole cu ciolan, unul din cele mai populare preparate traditionale româneşti, se poate face după reţeta clasică, sau poate fi “îmbogăţită” şi cu alte ingrediente cum sunt.... vezi mai departe
Ingrediente - fasole uscată albă, pestriţă sau roşie 500 de grame (se recomandă fasolea pestriţă),
1 ciolan afumat (preferabil afumat natural, la fum),
3 cepe mari,
1-2 morcovi mari,
2 gogoşari,
1 păstârnac,
2 roşii decojite,
200 de mililitri suc de roşii sau 3 linguri pastă de tomate,
2-3 linguri de ulei,
piper,
5-6 foi de dafin,
100de grame de ţelină (opţional).
Mod de preparare AICI INCEPE SECRETUL - “Se începe ca de obicei cu spălarea-curăţarea legumelor şi opărirea ciolanului.
Se căleşte în 2-3 linguri de ulei ceapa împreună cu ţelina, păstârnacul, morcovii şi sarea.
Când au devenit aurii se adaugă gogoşarii şi roşiile decojite şi tăiate cubuleţe. Se mai ţine pe foc 2-3 minute. Separat se pune fasolea la fiert.
După ce dă în clocot se aruncă apa şi se pune din nou la fiert în altă apă. Se repetă operaţia de 3 ori.
Împreunăm legumele călite cu fasolea opărită, ciolanul şi restul de condimente şi le punem la fiert în apă cât să acopere ingredientele. Se fierbe la foc mic.
Când fasolea este fiartă, adăugăm sucul de roşii, potrivim de sare după gust şi mai fierbem câteva minute. Se serveşte cu salată de castraveţi muraţi sau ceapă roşie.
În funcţie de gusturi se poate servi cu smântâna şi tarhon - aici fiind ceva deosebit... incercati asta :)
Este important să spălăm fructele și legumele din diverse motive precum tratamentele chimice aplicate plantelor pentru a fi ferite de dăunători, mâinile prin care au trecut acestea până să ajungă pe raftul magazinelor sau solul cu care au intrat în contact în care vieţuiesc bacterii şi alte organisme ce pot rămâne pe coaja.
26.07.2023
Primăvara a sosit și odată cu ea și verdețurile pline de sănătate.
Natura ne pune la dispoziție în perioada aceasta o varietate de plante cu proprietăți și gusturi bogate :urzici, loboda, ștevie, salata verde, spanac,leurda și ceapa verde .
Verdeţurile conţîn foarte puţini carbohidraţi, dar în același timp consumul de verdeţuri ne asigură o cantitate mare de aminoacizi. Verdeţurile sunt, de asemenea, un ajutor extraordinar în digestia celorlalte alimente, de aceea sunt recomandate pentru consum zilnic, în combinaţii diverse. Din punct de vedere medical, verdeţurile sunt o sursă esențială de acizi graşi omega-3, foarte importanţi atât în prevenţia, cât şi în tratamentul afecţiunilor cardiace, a depresiei, a tulburărilor imunitare, a cancerului şi a altor afecţiuni inflamatorii.
18.04.2023
Pentru zilele călduroase de vară ☀🌡🥵 vă propunem 👉👉👉 Salată grecească🥗
31.08.2023