Livrăm zilnic în Ploiești și de 2 ori pe SĂPTĂMÂNĂ în tot județul Prahova!
Pentru a evita toxinfecțiile alimentare sau ingerarea de substanţe chimice periculoase, toate legumele şi fructele se spală, chiar dacă urmează să li se îndepărteze coaja.
Înainte de a te apuca de treaba spală-te bine pe mâini, clătește fructele și legumele înainte să le speli și folosește o perie sau un burete în procesul de curățare.
Este recomandat să folosești apă simplă atunci când cureți fructele și legumele, însă dacă dorești să îndepărtezi în mod sigur toate bacteriile poți folosi una din următoarele soluții:
✅️ bicarbonat de sodiu cu lămâie sau oțet - adaugă 1-2 lingurițe de oțet sau de suc de lămâie, 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu la o cană de apă, pune soluția într-un pulverizator și stropește fructele și legumele,după câteva minute clătește-le bine cu apă.
✅️ apă cu bicarbonat - amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu câteva lingurițe de apă, freacă ușor fructele și legumele cu acestă soluție și după clătește-le bine cu apă
✅️ apă cu oțet - amestecă un litru de apă cu un sfert de litru oțet, adaugă fructele și legumele pe care vrei să le speli în soluția rezultată și lasă-le aproximativ 10 minute, după ce le-ai scos, clătește-le din abundență în apă curată.
Despre varza kale se spune că ar fi un aliment-minune, cu numeroase beneficii pentru sănătate, graţie substanţelor nutritive conţinute din belşug. Dar românii nu prea se înghesuie să o cumpere, poate pentru că e un aliment „exotic”, prea puţin cunoscut, sau de teama că ar avea un gust cu care nu sunt obişnuiţi.
23.01.2021
Primăvara a sosit și odată cu ea și verdețurile pline de sănătate.
Natura ne pune la dispoziție în perioada aceasta o varietate de plante cu proprietăți și gusturi bogate :urzici, loboda, ștevie, salata verde, spanac,leurda și ceapa verde .
Verdeţurile conţîn foarte puţini carbohidraţi, dar în același timp consumul de verdeţuri ne asigură o cantitate mare de aminoacizi. Verdeţurile sunt, de asemenea, un ajutor extraordinar în digestia celorlalte alimente, de aceea sunt recomandate pentru consum zilnic, în combinaţii diverse. Din punct de vedere medical, verdeţurile sunt o sursă esențială de acizi graşi omega-3, foarte importanţi atât în prevenţia, cât şi în tratamentul afecţiunilor cardiace, a depresiei, a tulburărilor imunitare, a cancerului şi a altor afecţiuni inflamatorii.
18.04.2023
Hei, prieteni! 🌞Ați mâncat vreo porție de varză curând? Nu? Ei bine, poate ar trebui să vă gândiți de două ori înainte de a o ignora pe această umilă legumă.
08.11.2023