Livrăm zilnic în Ploiești și de 2 ori pe SĂPTĂMÂNĂ în tot județul Prahova!
Semințele de chia pot fi consumate crude, dar și preparate termic, sub mai multe forme:
🔸cel mai des, semințele de chia sunt consumate ca atare, înmuiate în apă sau în lapte, inclusiv lapte vegetal, se lasă la înmuiat peste noapte şi devin gelatinoase, fiind foarte ușor absorbite de corp și ajutând digestia
🔸pot fi adăugate în smoothie-urile preferate sau în iaurt
🔸pot fi consumate ca atare în salate, ca dressing
🔸sunt ideale pentru un mic-dejun hrănitor, deoarece sunt sățioase, se digera ușor și ajută la evitarea gustărilor dintre mese, le putem adăuga în cerealele de la micul-dejun
🔸măcinate pot fi adăugate în diverse preparate şi pot fi folosite ca înlocuitor al făinii pentru a face deserturi
🔸pot fi adăugate în sosuri, băuturi, prăjituri.
🔸pot fi presărate peste diferitele mâncăruri gătite
💚Iată cea mai îndragită rețetă cu semințe de chia :
❤Budincă din semințe de chia cu fructe❤
Ingrediente:
6 linguri de semințe de chia
2 căni de lapte vegetal(cocos, migdale sau caju)
1 păstaie de vanilie
1 lingură de sirop de arțar sau agave
afine, căpșuni, sau orice alte fructe care îți plac
Mod de preparare:
Amestecăm într-un bol semințele de chia cu laptele, siropul și conținutul unei păstăi de vanilie. Acoperim bolul și îl lasăm la frigider pentru câteva ore. Spălăm bine fructele și le feliem dacă este necesar şi le adăugăm peste semințele hidratate.
Budinca de chia poate fi preparată seara și consumată la micul dejun ca atare sau alături de cerealele preferate.
Ușor, rapid și nutritiv ! 💚
Poți achiziționa semințele de chia de aici 👇
🍈Pepenele galben este un membru al familiei botanice Cucurbitaceae, alături de dovleac, dovlecel sau castravete. Pulpa lui dulce este de obicei verde deschis 💚, în timp ce pielea are un ton alb-gălbui.💛 🗺Pepenele galben este disponibil în întreaga lume și poate fi consumat ca atare sau folosit în deserturi, salate, gustări și supe.
19.08.2022
Delicioasa fasole cu ciolan, unul din cele mai populare preparate traditionale româneşti, se poate face după reţeta clasică, sau poate fi “îmbogăţită” şi cu alte ingrediente cum sunt.... vezi mai departe
30.11.2020
Profită de bogăția de legume, fructe și condimente proaspete din lunile de vară ☀și te vei bucura de ele tot anul.
🧊Congelarea este considerată de nutriționiști metoda cea mai bună de păstrare a alimentelor pe termen lung, gustul, textura, culoarea,conținutul de vitamine și nutrienți sunt păstrate cel mai bine aşa.
31.08.2023