Livrăm zilnic în Ploiești și de 2 ori pe SĂPTĂMÂNĂ în tot județul Prahova!
Semințele de chia pot fi consumate crude, dar și preparate termic, sub mai multe forme:
🔸cel mai des, semințele de chia sunt consumate ca atare, înmuiate în apă sau în lapte, inclusiv lapte vegetal, se lasă la înmuiat peste noapte şi devin gelatinoase, fiind foarte ușor absorbite de corp și ajutând digestia
🔸pot fi adăugate în smoothie-urile preferate sau în iaurt
🔸pot fi consumate ca atare în salate, ca dressing
🔸sunt ideale pentru un mic-dejun hrănitor, deoarece sunt sățioase, se digera ușor și ajută la evitarea gustărilor dintre mese, le putem adăuga în cerealele de la micul-dejun
🔸măcinate pot fi adăugate în diverse preparate şi pot fi folosite ca înlocuitor al făinii pentru a face deserturi
🔸pot fi adăugate în sosuri, băuturi, prăjituri.
🔸pot fi presărate peste diferitele mâncăruri gătite
💚Iată cea mai îndragită rețetă cu semințe de chia :
❤Budincă din semințe de chia cu fructe❤
Ingrediente:
6 linguri de semințe de chia
2 căni de lapte vegetal(cocos, migdale sau caju)
1 păstaie de vanilie
1 lingură de sirop de arțar sau agave
afine, căpșuni, sau orice alte fructe care îți plac
Mod de preparare:
Amestecăm într-un bol semințele de chia cu laptele, siropul și conținutul unei păstăi de vanilie. Acoperim bolul și îl lasăm la frigider pentru câteva ore. Spălăm bine fructele și le feliem dacă este necesar şi le adăugăm peste semințele hidratate.
Budinca de chia poate fi preparată seara și consumată la micul dejun ca atare sau alături de cerealele preferate.
Ușor, rapid și nutritiv ! 💚
Poți achiziționa semințele de chia de aici 👇
Primăvara a sosit și odată cu ea și verdețurile pline de sănătate.
Natura ne pune la dispoziție în perioada aceasta o varietate de plante cu proprietăți și gusturi bogate :urzici, loboda, ștevie, salata verde, spanac,leurda și ceapa verde .
Verdeţurile conţîn foarte puţini carbohidraţi, dar în același timp consumul de verdeţuri ne asigură o cantitate mare de aminoacizi. Verdeţurile sunt, de asemenea, un ajutor extraordinar în digestia celorlalte alimente, de aceea sunt recomandate pentru consum zilnic, în combinaţii diverse. Din punct de vedere medical, verdeţurile sunt o sursă esențială de acizi graşi omega-3, foarte importanţi atât în prevenţia, cât şi în tratamentul afecţiunilor cardiace, a depresiei, a tulburărilor imunitare, a cancerului şi a altor afecţiuni inflamatorii.
18.04.2023
Sfecla roșie este cunoscută și utilizată de secole cu scopul de a trata o serie de afecțiuni, dar este și unul dintre cele mai nutritive alimente datorită complexului de vitamine și minerale pe care îl conține.
21.09.2023
Morcovul 🥕este una dintre cele mai utilizate legume pentru gătit, deoarece poate fi adăugat în multe feluri de mâncare, dar poate fi consumat și că atare.
31.08.2023