Livrăm zilnic în Ploiești și de 2 ori pe SĂPTĂMÂNĂ în tot județul Prahova!
🔴Ingrediente
4 sfecle roșii
1morcov
1 ceapă
2 cartofi
2-3 linguri ulei
sare, piper
un praf de chimen măcinat
🔴Mod de preparare
Se curată toate legumele și se spală. Sfecla se taie în cubulețe mai mici, morcovul se taie rondele, cartofii cubulețe şi ceapa mărunt.
Se pune uleiul să se încingă și se pune ceapa la călit, după 1-2 min se adaugă restul legumelor, lăsăm 1 min după care se toarnă apa cât să acopere legumele și se lasă să fiarbă la foc potrivit până ce acestea se înmoaie.
Se dau legumele prin blender până devin că un piure, se condimentează cu sare și piper după gust şi chimenul măcinat, se mai lasă să dea 2 clocote după care se ia de pe foc. Poftă bună !
Răspunsul este DA .
Ceapa 🧅 este folosită pentru a da savoare diverselor preparate culinare, pe lângă gust, ceapa este cunoscută și pentru beneficiile pe care le are asupra sănătății.
Este un aliment bogat în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 şi magneziu, are în compoziţie şi carbohidraţi, dar şi importante cantităţi de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, precum şi substanţe cu proprietăţi antiseptice.
21.08.2023