Livrăm zilnic în Ploiești și de 2 ori pe SĂPTĂMÂNĂ în tot județul Prahova!
Pătrunjelul nu este doar o plantă aromatizantă pe care o punem în preparatele culinare pentru gust, el are și foarte multe proprietăți benefice pentru organism, iată câteva dintre ele :
✅îmbunătățește respirația – pătrunjelul distruge bacteriile din cavitatea bucală, eliminând respirația urât mirositoare
✅ susține sănătatea ochilor – conține luteină, betacaroten și zeaxantin, care protejează ochii și susțin sănătatea acestora. De asemenea, vitamina A din pătrunjel ajută la protejarea corneei și a conjunctivei.
✅ protejează împotriva diabetului zaharat – conține miricetina, care poate să scadă nivelul zahărului din sânge
✅îmbunătățește sănătatea sistemului osos – datorită conținutului mare de vitamina K
✅previne cancerul – în pătrunjel se găsește o cantitate considerabilă de flavonoide, printre care și myricetin, care s-a dovedit că este eficient împotriva cancerului de piele
✅ tratează anemia – fiind bogat în fier și vitamina C, pătrunjelul este un bun aliat al organismului pentru persoanele care suferă de anemie
✅protejează ficatul – pătrunjelul are efect antioxidant, diuretic și calmant, contribuind astfel la eliminarea toxinelor și regenerarea și protejarea ficatului
✅tratează afecțiunile inimii – consumat cu regularitate, pătrunjelul ajută la fluidizarea sângelui, susținând circulația acestuia către creier, dilată arterele și împiedică apariția vaselor de sânge
✅eficient în dezechilibrele hormonale
Pe căldura de afară 🌞🔥merge ceva răcoritor aşa că vă propunem să incercați următoarea rețetă :
🧋 Milkshake cu zmeură şi afine🧋
12.07.2023
Sănătatea pielii nu depinde numai de îngrijirea zilnică și de produsele de cosmetică pe care le folosești, ci și de alimentație.
Fructele sunt unul dintre cele mai bune remedii pentru o piele sănătoasă.
31.08.2023
Despre varza kale se spune că ar fi un aliment-minune, cu numeroase beneficii pentru sănătate, graţie substanţelor nutritive conţinute din belşug. Dar românii nu prea se înghesuie să o cumpere, poate pentru că e un aliment „exotic”, prea puţin cunoscut, sau de teama că ar avea un gust cu care nu sunt obişnuiţi.
23.01.2021