Livrăm zilnic în Ploiești și de 2 ori pe SĂPTĂMÂNĂ în tot județul Prahova!
Pătrunjelul nu este doar o plantă aromatizantă pe care o punem în preparatele culinare pentru gust, el are și foarte multe proprietăți benefice pentru organism, iată câteva dintre ele :
✅îmbunătățește respirația – pătrunjelul distruge bacteriile din cavitatea bucală, eliminând respirația urât mirositoare
✅ susține sănătatea ochilor – conține luteină, betacaroten și zeaxantin, care protejează ochii și susțin sănătatea acestora. De asemenea, vitamina A din pătrunjel ajută la protejarea corneei și a conjunctivei.
✅ protejează împotriva diabetului zaharat – conține miricetina, care poate să scadă nivelul zahărului din sânge
✅îmbunătățește sănătatea sistemului osos – datorită conținutului mare de vitamina K
✅previne cancerul – în pătrunjel se găsește o cantitate considerabilă de flavonoide, printre care și myricetin, care s-a dovedit că este eficient împotriva cancerului de piele
✅ tratează anemia – fiind bogat în fier și vitamina C, pătrunjelul este un bun aliat al organismului pentru persoanele care suferă de anemie
✅protejează ficatul – pătrunjelul are efect antioxidant, diuretic și calmant, contribuind astfel la eliminarea toxinelor și regenerarea și protejarea ficatului
✅tratează afecțiunile inimii – consumat cu regularitate, pătrunjelul ajută la fluidizarea sângelui, susținând circulația acestuia către creier, dilată arterele și împiedică apariția vaselor de sânge
✅eficient în dezechilibrele hormonale
Sfecla roșie este cunoscută și utilizată de secole cu scopul de a trata o serie de afecțiuni, dar este și unul dintre cele mai nutritive alimente datorită complexului de vitamine și minerale pe care îl conține.
21.09.2023
Ți-e dor de o salată de vinete? Pentru că vara nu e vară fără gustul intens al vinetelor proaspăt coapte. Nu doar că sunt delicioase, dar sunt și foarte sănătoase. Vinetele au puține calorii, dar sunt bogate în fibre și antioxidanți. Aceștia din urmă ajută la prevenirea multor tipuri de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul.
29.06.2022
Primăvara a sosit și odată cu ea și verdețurile pline de sănătate.
Natura ne pune la dispoziție în perioada aceasta o varietate de plante cu proprietăți și gusturi bogate :urzici, loboda, ștevie, salata verde, spanac,leurda și ceapa verde .
Verdeţurile conţîn foarte puţini carbohidraţi, dar în același timp consumul de verdeţuri ne asigură o cantitate mare de aminoacizi. Verdeţurile sunt, de asemenea, un ajutor extraordinar în digestia celorlalte alimente, de aceea sunt recomandate pentru consum zilnic, în combinaţii diverse. Din punct de vedere medical, verdeţurile sunt o sursă esențială de acizi graşi omega-3, foarte importanţi atât în prevenţia, cât şi în tratamentul afecţiunilor cardiace, a depresiei, a tulburărilor imunitare, a cancerului şi a altor afecţiuni inflamatorii.
18.04.2023