Livrăm zilnic în Ploiești și de 2 ori pe SĂPTĂMÂNĂ în tot județul Prahova!
Vă amintiți de acel dovleac uriaș pe care l-ați văzut la piață și v-ați întrebat cum ar arăta în supele voastre?
Ei bine, ăla e un dovleac de iarnă. Și să știți că sunt și alții, nu doar acel gigant.
🎃Dovleacul plăcintar
Este unul dintre cele mai populare tipuri de dovleac, se poate folosi la plăcinte, piure, supă, garnitură, pus la cuptor simplu sau cu diverse condimente şi la prepararea multor deserturi.
🎃Dovleacul de zahăr
Este potrivit și pentru preparate sărate și pentru cele dulci, se poate găti sub formă de plăcintă, supă cremă, în curry, cu diverse tipuri de carne sau copt la cuptor.
🎃Dovleac ”de găluște dulci”
Are coaja comestibilă și este un bun înlocuitor pentru dovleacul plăcintar sau pentru cartofi dulci.
🎃Dovleac Kabocha
Se mai întâlnește și sub denumirea de dovleac japonez şi este folosit în rețete pentru a îngroșa supele și tocanele.
🎃Dovleac de ghindă
Poate fi tăiat și umplut cu diverse tipuri de carne, poate fi folosit drept garnitură pentru carne de porc, sau se poate coace și glazura cu miere.
🎃Dovleac banana
Este considerat unul dintre cele mai bune și versatile tipuri de dovleac,se potrivește de minune cu ghimbir, curry și scorțișoară.
🎃Dovleac buttercup
Se gătește la cuptor sau sub formă de plăcintă, în preparate sărate se potrivește cu curry și poate fi transformat cu succes în piure
Așa că, data viitoare când vedeți un dovleac de iarnă, nu-l ignorați. Poate fi vedeta mesei voastre de sărbători sau poate adăuga un plus de savoare mâncărurilor voastre zilnice. Și dacă aveți nevoie de inspirație, stați pe aproape pentru că vom reveni cu rețete delicioase și ușor de făcut.
Până data viitoare, să aveți zile pline de bucurii și dovleci de iarnă!💚🍁🍂
Răcoritor și foarte gustos, pepenele roșu este vedeta sezonului de vară,suntem obișnuiți să îl mâncăm ca atare dar se poate consuma și în diverse combinațîi delicioase .
07.08.2023
Aceste fructe sunt perfecte pentru a te răcori și hidrata în zilele călduroase de vară. 🍉🍋🫐🍒🍏🍎
31.08.2023
Indiferent alegeți varza albă sau pe cea roșie, nu aveți cum să greșiți. Ambele sunt foarte sărace în calorii, dar bogate în fibre și nutrienți. Consumul unei porții din oricare dintre ele asigură 4% din aportul zilnic recomandat de vitamine și minerale. Dar există unele diferențe între cele două, mai ales când vine vorba de vitamina A.
24.10.2022