Livrăm zilnic în Ploiești și de 2 ori pe SĂPTĂMÂNĂ în tot județul Prahova!
Despre varza kale se spune că ar fi un aliment-minune, cu numeroase beneficii pentru sănătate, graţie substanţelor nutritive conţinute din belşug. Dar românii nu prea se înghesuie să o cumpere, poate pentru că e un aliment „exotic”, prea puţin cunoscut, sau de teama că ar avea un gust cu care nu sunt obişnuiţi.
Astăzi ne-am propus să aducem la lumină beneficiile acestei plante bogate în fier, cu o aromă dulce şi uşor înţepătoare.
Există numeroase remedii împotriva cancerului intens promovate pe internet, care nu au însă parte de dovezi ştiinţifice că ar funcţiona. Varza kale este însă un aliment despre care s-a dovedit că are în componenţă substanţe ce ar putea inhiba apariţia şi dezvoltarea celulelor tumorale, precum sulforafanul şi indol-3-carbinolul.
Comanda - VARZA KALE - 250g
Comanda - VARZA KALE - 500g
Comanda - VARZA KALE - 1KG
Principalul avantaj al verzei kale este că are puține calorii. Dacă îți faci o salată mică, de 100 grame, la care adaugi puțin suc de lămâie, aceasta are sub 50 de calorii. Așadar, este o garnitură sau o gustare perfectă, fie că ții dietă sau nu și nu ai restricții la cantitate.
Kale are nu mai puțin de 45 de tipuri diferite de antioxidanți, printre cei mai importanți fiind flavonoizii și carotenoizii. Conține de asemenea acizi grași Omega 3, vitamina K, vitaminele A, E și C, fier, fosfor, magneziu, potasiu, cupru și zinc.
Datorită acestei combinații, procesele chimice care apar după consumul de kale pot stopa pe termen scurt absorbția calciului în intestine. De aceea, se recomandă să nu mâncați lactate sau alte alimente bogate în calciu la aceeași masă cu varza kale, fiindcă nu vă veți putea bucura de aportul acestui mineral.
Conţinut bogat în betacaroten
Betacarotenul din varza kale ajută la sintetizarea vitaminei A, care are un rol important în buna funcţionare a organismului. Aceasta protejează vederea, reduce riscul de cataractă şi alte afecţiuni oculare, sprijină sistemul imunitar şi menţine sănătatea părului, danturii şi a pielii.
Varza kale este o sursă excelentă de minerale, precum fier, potasiu, calciu, magneziu, de care majoritatea oamenilor duc lipsă în societatea contemporană. Calciul, de exemplu, ajută la dezvoltarea şi menţinerea sănătăţii oaselor, prevenind osteoporoza, iar magneziul poate reduce riscul de diabet de tip 2 şi boli de inimă.
La rândul lui, potasiul ţine tensiunea arterială în limitele normale şi previne astfel numeroase boli de inimă.
Foarte important de precizat este faptul că varza kale are un conţinut redus de oxalaţi, spre deosebire de spanac, de exemplu, ceea ce ajută la absorbţia mineralelor pe care le conţine şi este indicată astfel şi persoanelor predispuse la apariţia pietrelor la rinichi.
Luteina, zeaxantina şi alţi antioxidanţi puternici din varza kale ajută la prevenirea degradării vederii, proces asociat de regulă cu îmbătrânirea. Degenerarea maculară şi cataracta sunt, de asemenea, afecţiuni oculare ce ar putea fi prevenite printr-un consum regulat de varză kale şi alte alimente bogate în astfel de antioxidanţi.
Datorită faptului că este săracă în calorii, dar atât de bogată în vitamina, minerale şi antioxidanţi, varza kale este o plantă indicată frecvent în curele de slăbire, deoarece poate menţine senzaţia de saţietate şi nivelul de energie pe termen lung.
De asemenea, varza kale conţine proteine şi fibre, care ajută la reglarea tranzitului intestinal. O poţi consuma în salate, alături de roşii, castraveţi, ceapă verde şi dressing de ulei de măsline şi zeamă de lămâie, sau o poţi introduce la cuptor pentru câteva minute, stropită cu puţin ulei de măsline sau de avocado şi un strop de sare, până devine uşor crocantă. O altă metodă de a consuma varza kale este în smoothie-uri, singură sau în combinaţie cu alte legume.
Cât despre contraindicaţii, nu sunt foarte multe de spus. E adevărat, persoanele care au o tiroidă „leneşă” sau prea activă ar trebui să o consume cu moderaţie, pentru că această plantă conţine progoitrină, o substanţă care poate împiedica absorbţia de iod, cauzând dezechilibre hormonale şi oscilaţii ale glicemiei.
Însă acest lucru se poate întâmpla doar dacă mănânci cantităţi foarte mari de varză kale. Pentru a fi împăcată cu decizia ta, cere părerea medicului înainte de a consuma varză kale.
Informatii preluate dupa
https://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/varza-kale-10-motive-sa-o-consumi-mai-des-18864480/
https://doc.ro/dieta-si-sport/kale-beneficii
Ce ziceți de o rețeta de Clafoutis cu cireșe 🍒un desert simplu de făcut, răcoritor de vara și delicios😍
05.07.2023
🍌Nu arunca bananele foarte coapte, folosește-le la această delicioasă rețetă de BANANA BREAD 🍌
23.06.2023