Livrăm zilnic în Ploiești și de 2 ori pe SĂPTĂMÂNĂ în tot județul Prahova!
Indiferent alegeți varza albă sau pe cea roșie, nu aveți cum să greșiți. Ambele sunt foarte sărace în calorii, dar bogate în fibre și nutrienți. Consumul unei porții din oricare dintre ele asigură 4% din aportul zilnic recomandat de vitamine și minerale. Dar există unele diferențe între cele două, mai ales când vine vorba de vitamina A.
Varza roșie are de 10 ori mai multă vitamina A decât varza albă. Ambele tipuri de varză conțin vitamina A sub formă de carotenoizi beta-caroten, luteină și zeaxantina. Beta-carotenul este un antioxidant care poate fi, de asemenea, transformat în vitamina A, de care aveți nevoie pentru vedere și pentru a vă menține pielea și sistemul imunitar sănătoase. O porție de varză roșie mărunțită are 33% din aportul zilnic recomandat de vitamina A. Aceeași porție de varză verde are doar 3%.
În plus, o porție de varză roșie mărunțită are 51 de miligrame de vitamina C și aceeași cantitate de varză verde are 37 de miligrame.
Morcovul 🥕este una dintre cele mai utilizate legume pentru gătit, deoarece poate fi adăugat în multe feluri de mâncare, dar poate fi consumat și că atare.
31.08.2023
Este sezonul gogoșarilor pe care multe gospodine aleg să îi pună la conservat pentru iarnă.
18.09.2023
Răspunsul este DA .
Ceapa 🧅 este folosită pentru a da savoare diverselor preparate culinare, pe lângă gust, ceapa este cunoscută și pentru beneficiile pe care le are asupra sănătății.
Este un aliment bogat în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 şi magneziu, are în compoziţie şi carbohidraţi, dar şi importante cantităţi de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, precum şi substanţe cu proprietăţi antiseptice.
21.08.2023