Livrăm zilnic în Ploiești și de 2 ori pe SĂPTĂMÂNĂ în tot județul Prahova!
Perele Curie sunt un soi originar din Franta .
La pere, partea principală a fructului o constituie pulpa, care reprezintă 97%, în timp ce pielița ajunge la 2,5% iar semințele numai 0,5% din fruct. Aportul caloric pe care-l aduce consumarea perelor, prezintă o importanță foarte mare, deoarece 100 g fructe conțin 10-20 g hidrați de carbon, care dau organismului între 40-80 de calorii. Un alt aspect important la pere, îl constituie bogăția lor în elemente bazice, analizele efectuate demonstrând că la 100 g fruct proaspăt conținutul în elemente minerale măsurat în echivalenți miligram este de 4,42 de potasiu, 0,43 de sodiu, 0,45 de calciu, 0,73 de magneziu si 0,07 de fier.
Perele conțin de asemenea, o anumită cantitate de celuloza care constituie un factor stimulent pentru regularizarea activității peristaltice intestinale. Aceste considerente fac din pere alimente dietetice, cu valoare deosebită în condițiile actuale. Se recolteaza la începutul luni Septembrie si începutul lui Octombrie. Fructele se pot păstra 100-150 zile.