Grapefruitul albeste un fruct citric mare, rotund, de culoare rozalie (Citrus paradisi), cu miezul zemos și amar, ce se obține de la hibrizi dintre pomelo și diferite soiuri de portocal.Grepfrutul a primit un nume științific: Citrus paradisi abia pe la jumătatea secolului al XIX-lea. Până atunci s-a crezut că este doar o altă varietate de pomelo - fructul din a cărui încrucișare accidentală cu portocala a și rezultat. Grapefruitul are un conținut bogat de vitamina C, ceea ce-l face benefic pentru întregul organism. Fructul conține apă , 90%, cantități importante de calciu, fier, fosfor și potasiu, vitamina A și cantități mai mici de ale vitaminelor B1 și B2. Datorită conținutului ridicat de vitamina C, grapefruit-ul tratează răcelile și ajută la scăderea febrei. Consumul regulat de grapefruit, câte un fruct pe zi, că atare, salată sau suc, simplu ori combinat, previne bolile tubului digestiv, constipația, aciditatea gastrică, ateroscleroza, astmul. Deoarece are foarte puține calorii , grapefruitul este recomandat în curele de slăbire, dar consumat cu o jumătate de ora înainte de mese și fără a avea prea multe restricții la masă. Specialiștii spun că grapefruitul alb este unul dintre cele mai sănătoase alimente și că substanțele antioxidante pe care le conține împiedică îmbătrânirea precoce a organismului.