Lămâia verde, numită și limetă (limete, la plural) sau lămâie dulce, este un fruct citric hibrid care conține acid ascorbic. Limeta are un conținut bogat de vitamina C, și cantități importante de calciu, potasiu, tiamină, vitamina A, zahăr, fier, niacină, vitamina B, fosfor, riboflavonoină, proteine și uleiuri esențiale. Fructul limetă dezinfectează apa și previne astfel apariția unor boli cauzate de bacteriile care se pot regăsi în ea. Prin antioxidanții puternici, limonin, glucozida și camfor, limeta previne cancerul protejând celulele sănătoase și menține ADN-ul nemodificat. Limeta reprezintă un bun tratament pentru scorbut, boală provocată în principal de situarea sub limitele normale a nivelului de vitamina C în organism. În plus, îmbunătățește digestia datorită conținutului de flavonoide, motiv pentru care limeta este recomandată alături de preparate mai grele. Fructele sunt consumate crude sau fierte, folosite ca arome sau transformate în jeleuri, sucuri, gemuri sau marmelade.