Broccoli (Brassica oleracea) este o legumă din familia brasicaceelor (cruciferelor), ce se utilizează în alimentație, inflorescența mai puțin compactă decât a conopidei fiind folosită la prepararea diferitelor mâncăruri. Are o valoare nutritivă și alimentară ridicată, și de asemenea un conținut bogat în glucide, vitamine și săruri minerale. Are originea comună cu conopida și este răspândită în aceleași zone. Bogat în sulf și fibre, broccoli poate echilibra procesul digestiv, reduce constipația și calma simptomele indigestiei. Broccoli este bogat în betacaroten și vitamina C, dar conține și valori moderate de zinc și seleniu. Toate aceste substanțe nutritive ne ajută în lupta cu toxinele, cu virusurile și bacteriile, întărind sistemul imunitar și protecția naturală a organismului. Broccoli conține luteină și vitamina A, două substanțe importante pentru sănătatea ochilor. Broccoli a devenit popular în țara noastră de doar câțiva ani și a intrat în scurt timp printre preferințele celor care îți doresc un stil de viață sănătos, cu o alimentație echilibrată. Poate fi consumat atât crud cât și gătit la abur, la cuptor sau fiert. Se potrivește de minune în supe, salate și îl poți adăuga cu siguranță și într-un smoothie verde.