Shimeji este un grup de ciuperci comestibile originare din Asia de Est, dar găsite și în nordul Europei; este o ciupercă micoriză și dificil de cultivat. Ciupercile reprezintă o foarte bună sursă de proteine, cupru, potasiu, zinc, seleniu și complexuri de vitamina B. De asemenea, ele conțin cantități mari de fibre și sunt sărace în grăsimi. Conținutul de vitamina B1 sau thiamina susține sistemul nervos și inima; vitamina B6 contribuie la bună funcționare a sistemului imunitar și limfatic și reglează nivelul de glucoză în sânge. Următoarele pe lista sunt vitamina B9 , foarte importantă pentru funcționarea ficatului, vitamina B12 sau acidul folic, ce ajută la sinteză ADN-ului și contribuie la sănătatea celulelor roșii din sânge, a sistemului nervos și a funcției neurologice. Fibrele conținute în ciuperci stimulează digestia și ameliorează constipația, iar potasiul este un mineral esențial care ajută la reglarea fluidelor, sinteză proteinelor și sănătatea cardio-vasculară. Ciupercile Shimeji pot fi găsite în orice sezon; ele se pot păstra la frigider timp de o săptămână, pe cât posibil într-un ambalaj sigilat.