Livrăm zilnic în Ploiești și de 2 ori pe SĂPTĂMÂNĂ în tot județul Prahova!
Știați că...?
Fiecare legumă contează!!!!
Theresa Koetters, asistentă la secția de oncologie, vorbind cu pacienții clinicii unde lucrează, a aflat că mulți dintre ei pretindeau că nu sunt mari fani ai unei diete sănătoase, dar, în urmă enumerării unei întregi liste de legume, aceștia aveau cel puțin 5 dintre ele pe care le consumau regulat. Chiar dacă nu suntem conștienți, este mult mai ușor decât credem să avem o dietă sănătoasă…”o bobiță mică de mazăre pentru un om, un pas mare pentru o dietă sănătoasă”.
În ultimii ani au apărut o mulțime de legume verzi; s-a dus epoca în care varza iceberg era vedeta raionului de legume. Întâi au apărut lăptucile, apoi salata creață, iar acum sunt zeci de sortimente de salate. Nu e un lucru rău, desigur, dar poate fi intimidant când mergi la cumpărături și nu șții ce să alegi de pe raftul de salate, pentru că nu le cunoșți pe jumătate dintre ele🤷♀️...și apoi ajungem și la varza KALE🥬🥬🥬.
Deși avem tendința de a ne feri de varza KALE🥬, din cauza gustului ușor amărui, în combinație cu anumite legume, fructe și oleaginoase, aceasta poate deveni un produs foarte îndrăgit și folosit în viețile noastre.
Varza KALE e REGINA - si va las pe voi sa cititi aici -> toate proprietatile minune alea acesteia
RETETA ORIGINALA
Varză KALE🥬 cu morcovi🥕 și nuci Pecan
(4 porții)
4 boluri varză KALE (curățată și tăiată mărunt)🥬
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
1 ceapă roșie julienne🧅
2 morcovi (curățați și tăiați mărunt)🥕
3 căței usturoi (tocat mărunt)🧄
1 linguriță de ghimbir proaspăt (dat pe razul mic)
2 linguri zeamă de lămâie proaspăt stoarsă🍋
50 grame nuci pecan glazurate în sirop de arțar
Acoperiți varza KALE🥬 cu apă rece.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare și adâncă la foc mediu, apoi adăugați ceapa🧅 și un praf de sare și sotați timp de 3 minute. Reduceți focul la minimum și lăsăți tigaia pe foc aproximativ 20 minute, până se caramelizează.
Dați focul mai tare, până la mediu, adăugați morcovul🥕, ghimbirul și usturoiul🧄 și sotați timp de 3-4 minute, până morcovii devin moi. Adăugați varza KALE🥬 și mai sotați aproximativ 3 minute până se înmoaie frunzele și au culoarea verde-aprins. Adăugați 1 lingură de apă și lăsați să fiarbă acoperit timp de 3-4 minute. Adăugați zeamă de lămâie🍋 și amestecați ușor. Asezonați după gust. Se servește imediat împreună cu nucile pecan presărate deasupra.
POFTĂ BUNĂ!!!🥳🥳🥳
Primăvara a sosit și odată cu ea și verdețurile pline de sănătate.
Natura ne pune la dispoziție în perioada aceasta o varietate de plante cu proprietăți și gusturi bogate :urzici, loboda, ștevie, salata verde, spanac,leurda și ceapa verde .
Verdeţurile conţîn foarte puţini carbohidraţi, dar în același timp consumul de verdeţuri ne asigură o cantitate mare de aminoacizi. Verdeţurile sunt, de asemenea, un ajutor extraordinar în digestia celorlalte alimente, de aceea sunt recomandate pentru consum zilnic, în combinaţii diverse. Din punct de vedere medical, verdeţurile sunt o sursă esențială de acizi graşi omega-3, foarte importanţi atât în prevenţia, cât şi în tratamentul afecţiunilor cardiace, a depresiei, a tulburărilor imunitare, a cancerului şi a altor afecţiuni inflamatorii.
18.04.2023
Şi pentru că ieri v-am dat vestea cea bună 😍, că Verzibox📦 vă scapă de căratul legumelor necesare pentru o zacuscă delicioasă ca la bunica, livrând🚚 la domiciliu 🏘legume proaspăt culese din grădinile producătorilor locali🍆🍅🧅🌶, astăzi venim şi cu rețeta 😜
13.10.2023
Verzibox vă aduce în aceasta primăvara ridichi romanești,de la producători locali,culese cu grija din gradina pentru că tu să le savurezi cu placere.
Ridichea este una dintre legumele rădăcinoase nutritive prezente atât în salate precum și în rețete principale.
Vă propunem o salata cu ingrediente proaspete ,aveți nevoie de ridichi,roșii,ardei,salata,zeama de lămâie,ulei și sare,Pofta buna!
21.04.2023